Десетокласници от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър се срещнаха с прокурор Стела Мешова

Учениците от 10 б  клас на несебърското училище имаха  възможност да се докоснат до професионализма на съдебната власт в лицето на прокурор Стела Мешова.

Срещата с нея бе осъществена по образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища“.  В часовете по философия в 10 клас с преподавател Екатерина Пеева, средношколците  изучават произхода на правото, а наред с това се полагат и основите на гражданското съзнание.

Тема на лекцията, изнесена от прокурор Мешова, беше наболелият в последните няколко години въпрос за психотропните вещества. Основен акцент на последвалата дискусия бяха  последиците от тях във физически, психологически и правен аспект.

Наред с това, след първоначалното представяне на професията прокурор и отговорностите и предизвикателствата, свързани с нея, учениците имаха възможност да се запознаят с реални казуси, свързани с наркотиците.  В оживената дискусия десетокласниците отправиха множество въпроси към прокурор Мешова, на които тя отговори изчерпателно.

Споделяне