СУ "Л. Каравелов" гр. НесебърСУ Л. Каравелов

Овации за фолклорна група „Незабравка”

  • Овации за фолклорна група „Незабравка” на IX Международен фестивал за музика и фолклорни танци „Морски бисер” в Будва

Фолклорна група „Незабравка” при СУ”Любен Каравелов” – Несебър с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова откри IX Международен фестивал за музика и фолклорни танци „Морски бисер” в черногорския град Будва. Целта на фестивала е да даде сцена на участниците да покажат културата си чрез танца и музиката, с идеята хората да се доближат до изкуството и местния фолклор.

Несебърските танцьори, облечени в автентични национални носии изпълниха два северняшки и два шопски танца. Завладяващите ритми и прекрасната хореография очароваха журито и публиката препълнила площада Tree Canne, а организаторите на проявата поканиха групата да закрие следващия фестивал, провеждащ се в града - „Будва фест”.

Извън фестивалната програма несебърските участници разгледаха китното градче Будва, разположено в централната част на черногорското крайбрежие, наречена "Budvanska Rivijera", развила се на малък полуостров, на който сега се намира стария град. Обиколката с корабче на остров Свети Стефан предизвика много положителни емоции.

Несебърската група посети и перлата на Адриатика – Дубровник. По тесните калдаръмени улички учениците се изкачиха на крепостната стена, от която се открива прекрасна гледка към града на ЮНЕСКО с многобройните църкви, исторически и културни забележителности.

PHOTOS:


GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G