СУ Л. Каравелов

Национално състезание „Моята Родина”

  • Златни и сребърни отличия в първия дистанционен кръг

Златни и сребърни отличия в първия дистанционен кръг на националното състезание по история и цивилизация „Моята Родина” за ученици от СУ”Любен Каравелов” - Несебър

Станаха известни резултатите в първия дистанционен кръг на четвъртото издание на националното състезание „Моята Родина” на тема „Видни възрожденци – будители и революционери”.

Със златни медали се окичиха Гергана Янева от V д клас и седмокласниците Христо Банков и Илия Атанасов. Сребърно отличие спечели Стилиян Каменов от V д клас. Преподаватели по история и цивилизации на несебърските участници в състезанието ( общо 27 ученика ) са Марияна Димова и Ваня Митева.

Състезанието се проведе чрез тест за всяка възрастова група с продължителност на решаването му 45 минути. Броят на въпросите беше 20, от които половината с избираем отговор, а останалите – със свободен отговор. Златните медалисти постигнаха пълен брой точки, а сребърният е на точка от тях..

Вторият дистанционен кръг на състезанието „Моята Родина” на тема „Пътят към свободата”( борба на българите за освобождение през 19 век) ще се проведе през м. февруари. Финалният кръг по въпроси от темите на двата дистанционни кръга ще бъде в Стара Загора

PHOTOS:


GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G