СУ Л. Каравелов

” Да изчистим България заедно”


  • Ученици от СУ”Любен Каравелов”- Несебър в кампанията ” Да изчистим България заедно”

Ученици от СУ”Любен Каравелов”- Несебър в кампанията ” Да изчистим България заедно”

Малки и големи ученици от несебърското училище се включиха активно в националната кампания „Да изчистим България заедно”. Служители от отдел „Екология” към Община Несебър осигуриха чували и найлонови ръкавици.

Децата от V г клас с бившия си класен ръководител Наталия Антонова и част от техните родители почистиха любимото им място за игра и отдих – района на детските площадки в южния парк. Те събраха 9 чувала с боклуци, които явно не бяха направени от тях. Преобладаваха фасове, пластмасови чаши от кафе и бъркалки, стъклени и пластмасови бутилки, найлони и др. Децата с радост забелязаха,че тази година боклуците са значително по-малко.

От по - големите участваха ученици, които са доброволци в БМЧК с ръководител Паунка Русева. Те почистиха училищния двор и прилежащите му части, събирайки 10 торби с боклуци.

След акцията по почистването учениците бяха удовлетворени от постигнатите резултати. Те изразиха мнение, че грижата за чистотата на средата, в която живеем не трябва да бъде кампанийна, а ежедневна грижа на всеки гражданин и призоваха всички да изхвърлят отпадъците само в определените за това места.

PHOTOS:


GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G