СУ Л. Каравелов

Ученици от СУ”Любен Каравелов” - Несебър с призoво класиране

  • Ученици от СУ”Любен Каравелов” - Несебър...

Ученици от СУ”Любен Каравелов” - Несебър с призoво класиране в състезание-викторина на тема „140 години Българска армия"

С отбор от четирима ученици от 9 - 12 клас в СУ "Любен Каравелов" -Несебър участва в организирното от Сдружение " Българска армия" състезание - викторина на тема "140 години Българска армия".

Регионалният кръг на престижната проява се проведе в Основно училище "Братя Миладинови" в град Бургас.Александър Балинов от 9 а клас, Андон Николов и Дарина Ганчева от 9 б клас и Теодор Наумов от 12 б клас, извоюваха в оспорваното състезание трето място в съревнование между 8 училища и техните отбори от Бургаска област.

Съгласно регламента на състезанието отборът на СУ "Любен Каравелов", под ръководството на своя преподавател по история г-жа Ваня Митева, старателно и много задълбочено се подготви по историческите теми, включени в конспект от 40 въпроса. Особено впечатлено остана журито на състезанието от представянето на капитана на несебърския отбор Теодор Наумов, който показа завидни познания от българската военна история и заслужено получи максималния брой точки при представянето на своя отговор.

За достойното представяне на своите знания, умения и висок състезателен дух учениците от отбора и техният преподавател по история бяха поздравени от директора на СУ”Любен Каравелов” Тодорка Станелова.

PHOTOS:


GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G