СУ Л. Каравелов

Националната олимпиада по руски език

  • Отлично представяне на несебърски ученици на Националната олимпиада по руски език и в областния кръг на олимпиадата по английски език

Отлично представяне на несебърски ученици на Националната олимпиада по руски език и в областния кръг на олимпиадата по английски език

Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен беше домакин на Националната олимпиада по руски език. В нея взеха участие 121 ученици от 16 области. За втора поредна година финалистите от СУ „Любен Каравелов“ - Несебър достойно представиха най-голямото училище в общината.

До националния кръг на олимпиадата бяха допуснати Камила Брагина и Милена Чичканова от 9 б клас и Полина Бутова от 10 а клас. Момичетата от Несебър заеха две четвърти и едно пето място, което ги нарежда сред най-добрите в страната.

Несебърските ученици регистрираха изключително успешно представяне и в областния кръг на олимпиадата по английски език. Общо шест гимназисти извоюваха възможността да се състезават с връстниците си от областта. Всички те показаха високо ниво на знания, като трима от тях се наредиха сред най-добрите. В групата на деветокласниците на второ място се нареди Тодор Пирев от 9 а клас, при десетокласниците трето място зае Валентин Георгиев. Габриела Колева е на второ място при дванадесетокласниците. Успешното представяне и отличните резултати на възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър са плод на труда на учениците и техните преподаватели.

PHOTOS:
GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G