СУ Л. Каравелов

19 финалисти от СУ”Любен Каравелов” – Несебър

  • 19 финалисти от СУ”Любен Каравелов” – Несебър в престижно национално състезание по английски език

19 финалисти от СУ”Любен Каравелов” – Несебър в престижно национално състезание по английски език

19 ученика от СУ”Любен Каравелов” – Несебър се класираха за националния кръг на Шестото национално състезание по английски език. Престижната проява се организира от издателство PEARSON LONGMAN България специално за училищата от общността „Пиърсън Лонгман училища в България” и цели да запознае учениците със специфики от формата на международните изпити Pearson Test of English. Координатор за Несебър е преподавателят по английски език Мария Колева.

Във въртешноучилищния кръг на Четвъртото национално състезание по английски език по формата PTE, който позволява оценяване и валидиране на познанията по английски език се явиха 69 ученика, разпределени в седем категории. Задачите в тестовете бяха изключително разнообразни, като включваха слушане и четене с разбиране, както и писане на текст между 80 и 200 думи в зависимост от нивото на явяващите се.

След проверката на писмените работи по утвърдени ясни и точни международни стандарти, бяха излъчени финалистите за националния кръг, като всеки от тях е с почти максимален брой точки.

Под ръководството на своите преподаватели по английски език деветнадесетте финалисти усилено се подготвиха за националния кръг в Бургас.

В категория Young Learners Мая Минкова от IV клас се нареди на първо място с максимален брой точки – 90 . Нейната преподавателка по английски език е Елена Кулева. Достойно е и представянето на останалите несебърски участници.

PHOTOS:


GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G