СУ Л. Каравелов

Ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър посетиха Народното събрание

  • Необичайна, но запомняща се за цял живот награда...

Ученици от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър посетиха Народното събрание

Необичайна, но запомняща се за цял живот награда получиха лауреатите от конкурсите, посветени на патронния празник на несебърското училище. Заедно със своите учители те посетиха българския парламент.

Учениците се разходиха из кулоарите на народното събрание, посетиха различни зали, където се запознаха с историята и работата на висшия законодателен орган на българската държава. От балкона на сградата те погледаха част от петъчния парламентарен контрол, където министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отговаряше на актуални въпроси, зададени от депутати.

Несебърските деца се срещнаха с депутати от бургаския регион и им подариха рисунка, спечелила награда в конкурса по изобразително изкуство, изобразяваща тесния провлак и старинния Несебър. В разговор с тях, те зададоха много въпроси, свързани с работата на народните представители и на комисиите в парламента, с начина на гласуване и вземане на решения, със стенографирането на заседанията, и др. Направиха си и снимки за спомен от вълнуващата проява.

PHOTOS:
GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G