СУ Л. Каравелов

ФГ „Незабравка“

  • ФГ „Незабравка“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър - официален гост...

ФГ „Незабравка“ при СУ „Любен Каравелов“ – Несебър - официален гост на 10 – тата годишнина на Българско неделно училище "Св. св. Кирил и Методий" – Барселона

Незабравими мигове изживяха несебърските „незабравки“, които присъстваха на тържествата по случай 10-тата годишнина от основаването на Българското неделно училище в Барселона.

В емоционално слово по време на тържествения концерт, директорката Стоянка Колева разказа за създаването и утвърждаването на училището като средище на българщината, подпомогнато от Асоциация „Свети Георги“ за приятелство и сътрудничество Каталуния-България. Наградени бяха изявени учители и родители, допринесли за развитието на училището, за съхраняването на българската азбука, българската история, красотата на България и българския фолклор далеч от Родината.

В концерта взеха участие децата от вокалната група, от подготвителната група, от детската фолклорна група към училището, както и деца от Българските неделни училища "Свети Седмочисленици", гр. Реус и „Възраждане“, Йорет де Мар . Официални гости на празника бяха децата от ФГ "Незабравка" към СУ "Любен Каравелов" - Несебър .

Ръководителката на групата Андиопа Цветкова връчи на директорката поздравителни адреси от името на кмета на Община Несебър Николай Димитров, благодарение на когото това пътуване стана възможно и от директорката на СУ"Л. Каравелов" Тодорка Станелова. Те пожелаха на учители и ученици да продължат своето дело за запазване на българския дух далече от Родината. За празника беше поднесен и подарък - картина на несебърския художник Йордан Йорданов , нарисувана специално за случая с пейзаж от града на ЮНЕСКО.

Несeбърската изява започна с кратка презентация, в която бяха показани успехите на групата. Пъстрата палитра от автентични носии и тракийски, пирински и шопски танци, поставени от хореографа Десислава Червенкова, предизвикаха вълнение и сълзи в очите на многобройната публика. „Незабравките“ получиха благодарствен адрес и специален плакет. Концертът закри фолклорна формация "Гергьовден", Барселона.

Изключително съдействие за цялостната организация на честването и за престоя на несебърските деца в Барсенона оказа Grupo Happy и лично г-н Илиян Пенев.

PHOTOS:
GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G