СУ Л. Каравелов

По повод 220 годишнината от рождението на А.С.Пушкин

  • Председатялт на Общинския съвет Румен Кулев награди ученици и координатор в СУ „Любен Каравелов“ - Несебър

По повод 220 годишнината от рождението на А.С.Пушкин Председатялт на Общинския съвет Румен Кулев награди ученици и координатор в СУ „Любен Каравелов“ - Несебър

В изпълнение на проекта „Езикът на Пушкин – свят без граници”, с който Общинска организация Русофили-Несебър участва в Международния открит грантов конкурс Православна инициатива, организиран от Руската православна църква, 10 ученици от 9 б клас посетиха първия в България руски манастир „ Св. Александър Невски“ край с. Чарган, област Ямбол.

Манастирът е построен с помощта на майката на генерал Михаил Скобелев /Белият генерал/ – Олга Николаевна. Учениците станаха част от тържественото отбелязване на храмовия празник, който е на 6 юни и съвпада с рождения ден на великия руски поет Александр Сергеевич Пушкин. Проектът е свързан с 220-годишнината от рождението на А.С. Пушкин, който се счита за създател на руския литературен език и цели популяризирането му сред младите хора.

За своето активно участие в проекта, а също така и за отличното представяне в Олимпиадите по руски език, учениците бяха наградени с грамоти, книги на руски език и значки от председателя на Общински съвет- Несебър Румен Кулев и от Христо Николов – председател на Общинска организация „Движение русофили-Несебър“.

Плакет и грамота получи и Ирена Божилова – координатор на проекта и главен учител по руски език в несебърското училище.

PHOTOS:


GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G