СУ Л. Каравелов

Изпратиха абитуриентите от Випуск 2019

  • С тениски преди бала в СУ ”Любен Каравелов” – Несебър изпратиха абитуриентите от Випуск 2019...

С тениски преди бала в СУ ”Любен Каравелов” – Несебър изпратиха абитуриентите от Випуск 2019

Изпращането започна нестандартно с танц на момичетата от випуска. След официалната церемония по приемане и предаване на училищното знаме, стана ясна причината, поради която 37- те зрелостници и техните класни ръководители са облечени с тениски с огромни сърца. Единодушно всички те са взели решение да се присъединят към благотворителната кампания по инициатива на МОТО ПФОЕ с подкрепата на Български Червен кръст за подпомагане на абитуриенти - сираци да продължат образованието си във висши учебни заведения.

Директорът на училището Т. Станелова получи сертификат за дарение в размер на 800 лв. в полза на благородната кауза. Освен това те направиха дарение от 28 училищни униформи, предназначени за нуждаещи се ученици.

Празничното шоу продължи с хумористични скечове, касаещи злободневни теми от училищния живот като нуждата от ученическата униформа при момчетата, вечните оправдания за получените слаби оценки и стимулирането на ученолюбието.

Отправени бяха послания и подарени цветя на любимите учители, представени бяха и постиженията на учениците от випуска в областта на науката, изкуството и спорта. Музикален поздрав отправи абитуриентката Габриела Колева. Випускниците бяха поздравени от кмета на Община Несебър Николай Димитров, който им пожела да бъдат себе си, да се развиват и образоват през целия си живот и да постигнат мечтите си.

Г-жа Тодорка Станелова поздрави зрелостниците като им пожела да бъдат толкова големи, колкото са големи мечтите им, да бъдат умни и дръзки, да виждат доброто и красотата около себе си и да ги създават. Пожела им здраве и успехи във всички добри и смели начинания, които им предстоят.

Деветокласничката Дарина Ганчева приветства абитуриентите от името на учениците от СУ „Любен Каравелов“ и ги увери, че те ще останат за пример на следващите ги випуски със своята всеотдайност, трудолюбие и постижения. От името на класните ръководители на двата класа Ирена Божилова пожела на своите възпитаници да говорят истината,, да работят с хора, които вярват в това, което правят, да избират правилните приятели, а не удобните, да бъдат справедливи и толерантни и да продължават да плуват срещу течението, колкото трудно и невъзможно да е, защото ако спрат, то ще ги отнесе.

С последно отброяване и кръшно българско хоро Випуск 2019 събра абитуриенти, учители, ученици и гости.
PHOTOS:
GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G