СУ Л. Каравелов

СУ „Любен Каравелов“ – Несебър

  • ровеждане на ДЗИ след 12 клас и НВО след 7 клас...

СУ „Любен Каравелов“ – Несебър се подготвя за провеждане на ДЗИ след 12 клас и НВО след 7 клас

53 зрелостници се очаква да се явят на Държавните зрелостни изпити (ДЗИ) след завършен 12 клас. 125 са седмокласниците, подлежащи на Национално външно оценяване (НВО).

Станаха известни и датите за съответните изпити, както и обема на темите по всеки предмет. В задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература няма да се включват въпроси, свързани с лириката на Вапцаров, както и с „Железния светилник“ на Талев и „Тютюн“ на Димов. Изпитът по история и цивилизация няма да включва теми след Първата световна война. От изпита по физика и астрономия ще отпадне всичко след елементарните частици. От изпита по география и икономика ще отпаднат северните региони. Зрелостниците ще положат матура по български език на 1 юни, а на предмет по избор – на 3 юни. Матурите по желание ще са на 2 и 4 юни. Учениците ще бъдат уведомени със служебна бележка за допускане по електронен път до 29 май. Зрелостниците ще имат право да се явят в училището и за повишаване на оценките в 12 клас.

Седмокласниците ще се явят на НВО по български език и литература на 15 юни, а по математика – на 17 юни. Отпада НВО по английски език. По български няма да има въпроси със сложно съставно и сложно-смесено изречение, както и от "Бай Ганьо пътува" на Алеко Константинов., "Неразделни" на Пенчо Славейков, "Заточеници" на Пейо Яворов, "По жътва" на Елин Пелин и "По жицата" на Йордан Йовков. По математика няма да има неравенства и успоредници.

Изпитите за всички ученици ще започват в 9 часа. В ход е тяхната организация, която ще бъде съобразена с необходимите противоепидемични мерки. В сградата ще бъдат отворени няколко входа. Ще се допускат само здрави ученици и квестори, снабдени с необходимите предпазни средства. В класните стаи ще влизат по 9 души, като отстоянието между всеки ще е 2 м във всяка посока, а всички повърхности, коридорите и санитарните помещения ще бъдат обработени с дезинфектанти.

Ръководството на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър призовава всички участници в изпитния процес за отговорно отношение и стриктно спазване на противоепидемичните мерки и пожелава успешно приключване на учебната година на всички ученици.

PHOTOS:


GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G