СУ Л. Каравелов

14 медала за ученици от СУ ”Любен Каравелов”

  • На Националното външно оценяване...

На Националното външно оценяване по математика Стойко Войнов постигна максималните 100 точки.

14 медала за ученици от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър в пролетния кръг на VII Международен турнир „Математика без граници”

Ученици между I и VII клас от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър участваха в пролетния дистанционен кръг на международното математическо състезание „Математика без граници”, който се проведе в условията на извънредна епидемична обстановка в края на учебната година. 14 са спечелените медали.

Златни медалисти са първокласниците Георги Матееев, Станислав Димов, Лазар Сотиров и Даниел Ценов, Венцислав Георгиев - II клас, Деян Атанасов от IV клас и Мая Минкова от V клас.Сребърни медали спечелиха второкласниците Пресияна Янулова и Никола Василев, Никола Войнов – IV клас и Стойко Войнов – VII клас.С бронзови медали се окичиха Анна Василева и Анджелина Стоянова от II клас.

В рамките на 60 минути учениците решаваха тест от 20 задачи със свободен отговори . Според регламента при равен брой точки по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите. Международното състезание „Математика без граници се провежда в три дистанционни кръга и финал, който по традиция ще се проведе в Несебър на 16 и 17 август 2020 г.

Тази година финалът ще е само индивидуален. От СУ „Любен Каравелов“ – Несебър ще участват представилите се отлично в предварителните дистанционни кръгове Георги Матеев, Венцислав Георгиев, Деян Атанасов, Никола Войнов, Мая Минкова и Стойко Войнов.

Освен с медали от „Математика без граници“, учениците от СУ „Любен Каравелов“ спечелиха през годината и други престижни състезания. Деян е победител на Коледното математическо състезание сред четвъртокласниците. Мая е с пълен комплект медали от Коледно математическо състезание и турнирите „Свети Николай Чудотворец“ и „Иван Салабашев“. Стойко е бронзов медалист на турнира „Свети Николай Чудотворец“, а на Националното външно оценяване по математика постигна максималните 100 точки.

PHOTOS:


GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G