СУ Л. Каравелов

Държавното първенство по фехтовка

  • Сред призьорите на Държавното първенство...

Сред призьорите на Държавното първенство по фехтовка Филип Юсмен завърши достойно фехтовалния си сезон

Филип Денис Юсмен е седмокласник в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър. След като приключи успешно учебната година и националното външно оценяване, Филип завърши достойно и фехтовалния сезон.

На проведеното в Пловдив Държавно първенство, той участва на шпага за деца на 15 г. индивидуално и отборно и за Кадети до 17 години. Той регистрира отлично представяне и в двете възрастови групи. При 15 годишните в индивидуалната надпревара се класира на трето място. След 5 победи в групите излезе с номер 4 в директната елиминация . С две не трудни елиминации стигна до 8-цата. В борбата за бронза със съотборник от клуб „София“, след като в първата третина изоставаше с два туша, успя да се отърси от напрежението и да обърне резултата в своя полза - 15 на 12. Това му донесе 3 място и бронзов медал. В отборната надпревара състезаващият се за клуб „София“ Филип взе отново бронз.

В индивидуално състезание на шпага за кадети до 17 год., несебърският ученик с невероятна игра отново завоюва 3 място. Треньор на младия талант е неговият баща Денис Юсмен.

PHOTOS:
GO BACK
Полезни връзки: ☆ Министерство на образованието и науката
☆ Регионален инспекторат по образованието – Бургас
☆ Български червен кръст ☆ Държавна агенция за закрила на детето
☆ Асоциация “Родители”
☆ Държавна агенция за младежта и спорта
   HOME  |  © SOU "Luben Karavelov gr. Nessebar" - All Rights Reserved  |  Design by G