Един запомнящ се спектакъл

На 23 април в концертната зала на Артиум център в гр. Несебър беше представен юбилейния спектакъл „След десет години“ на театралното студио при СУ „Любен Каравелов“ с ръководител Петко Божилов. То има многобройни изяви, които включват участия в училищни мероприятия, национални ученически театрални фестивали и благотворителни концерти в общината и областта. Студиото е носител на различни награди за театрално, танцово и вокално изкуство.

       Събитието бе с благотворителна кауза в полза на бивш възпитаник на училището, който провежда лечение след претърпяна операция и бе проведено с подкрепата на клуб БМЧК при СУ „Любен Каравелов“, гр. Несебър. Преди началото на спектакъла бе прочетен Поздравителен адрес от името на кмета на Община Несебър г-н Николай Димитров, който също се включи с дарение в благотворителната инициатива. Последвалият юбилеен спектакъл по сценарий и режисура на  г-н Петко Божилов бе зареден с много настроение и донесе много положителни емоции на публиката, която отново изживя магията на младежкото театрално изкуство такава, каквато я познава от последните десет години. Бившите и настоящи млади актьори показаха много високо ниво на актьорска игра в откъсите от различни техни представления, които се редуваха с ретроспективни видеоклипове, проследяващи дейността и успехите на студиото, и заслужено бяха изпратени с бурни овации.                                                                                                         

       Награда за всички дарители, освен театралното представление, беше и присъствието на самия ученик, който изяви желание да бъде сред зрителите като жест на благодарност за оказаната му подкрепа. Младите несебърски таланти и доброволците от БМЧК активно подпомогнаха благотворителната акция, като в негова подкрепа бяха събрани общо 1605 лв.

      Освен многото положителни емоции, юбилейният спектакъл донесе на зрителите и удовлетворение от съпричастността им в едно добро дело.

На поканата за мероприятието се отзоваха не само граждани на общината, но и бивши участници от трупата като Даниела Фендулова, Мирела Ганчева, Надежда Захариева, Михаела Бербатова, Диляна Христова и Константин Николов – възпитаник на училището ни и студент от клас 2022 в НАТФИЗ. Освен тях бурни овации получиха и най-малките участници в спектакъла – четвъртокласниците Димитър Добрев и Мартина Бербатова. Откъси от различни представления се редуваха с ретроспективни видеоклипове, показващи дейността и успехите  на студиото. За високото ниво на актьорска игра пък говореха и самите артисти чрез своите роли в “Не си отивай любов”,“Въображаеми приятели”, “Ромео и Виолета”, “Любовен триъгълник”, “Изабела” и “Методика на ухажването”.  Най-новите попълнения на младите несебърски таланти Оливиа Клемпка и Анелия Белчева в компанията на Петър Шимов показаха желанието си да откриват непознати хоризонти в сферата на театъра.

Ние, от СУ “Любен Каравелов” пожелаваме на г-н Божилов и целият актьорски състав на театралното студио още много успехи, с които да продължават да славят името на нашия град като град на младите таланти.

Споделяне