КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР ОТКРИ ОБНОВЕНОТО И МОДЕРНИЗИРАНО УЧИЛИЩЕ В СТАРИЯ ГРАД

Дни преди началото на новата учебна година кметът на Несебър Николай Димитров откри реконструираното и модернизирано емблематично училище в Стария град. Реновацията на сградата е съобразена с високите стандарти и европейските изисквания за учебна среда и е изпълнена е  по проект „Красива България“ в съфинансиране с Община Несебър. Символично лента на обекта прерязаха кметът Николай Димитров, директорът на СУ „Любен Каравелов“ Ирина Велкова  и Яна Янкова, представител на проект „Красива България“.

„Реализираното обновление на училището в Стария град е още една стъпка в осъществяване на приоритетната ни политика за модернизация на образователната инфраструктура в общината.“, подчерта в словото си кметът на Несебър Николай Димитров и поясни, че целта на местната власт е да осъществи  мерки по адаптация към съвременните условия за всички учебни заведения на своята територия. Градоначалникът изрази признателност към всички ангажирани с изпълнението на този важен за общността проект.

Въздействащият нов облик на зданието, чиято фасада бе цялостно променена и синхронизирана с визията на местните къщи – паметници на културата, привлича погледите на всеки преминаващ покрай него. Впечатление правят и обновленията и подобренията в самата сграда, като са реализирани основните цели на реконструкцията – за енергийна ефективност и за достъпна среда.  Напълно обновени по съвременните стандарти са и учебните помещения. Впечатляващата мащабна промяна на обекта бе извършена през лятната ваканция на децата, така че да не се нарушава образователния процес.

Община Несебър планира още подобрения в училището. С цел по-ефективен и качествен образователно-възпитателен процес за в бъдеще се предвижда да се реконструира приземният етаж, за да се обособят кабинет по компютърно моделиране и информационни технологии и зала за занимания по интереси, игри и спортни дейности на учениците.

Училището в Стария град е филиал на СУ „Любен Каравелов“. То е построено през 1970 г., на мястото на старата сграда на прогимназията на Несебър след проведени археологически разкопки.  В образователното заведение се обучават деца от І до ІV клас в 4 паралелки.

Споделяне