Открит бинарен урок по математика и информационни технологии

„Декартова координатна система – уча, творя и се забавлявам“ – това е темата на бинарния урок по математика и информационни технологии, в който участваха ученици от VI д клас в началото на месец декември. Гости на урока бяха доц. Евгения Сендова, експерти от МОН, г-жа Ирина Велкова, г-жа Ева Зивилдиева и г-н Панайот Симеонов. 

Сформирани бяха три екипа, които участваха в интерактивни игри в различни обучителни платформи. Учениците затвърдиха знанията си за рационалните числа, отговаряйки на въпроси от „Колелото на знанието“ и решавайки задачи с рационални числа, поднесени по атрактивен начин от техните преподаватели г-жа Таня Георгиева и г-жа Мария Димитрова. В последващите предизвикателства учениците откриваха точки в декартова координатна система чрез логически въпроси, намираха симетрични точки и лица на геометрични фигури.

Във втората част на урока децата твориха. Те „рисуваха“ коледни картички с координати с помощта на динамичен софтуер, след което експортираха и оцветяваха изображенията в графичен редактор.

В края на този вълнуващ учебен час гостите поздравиха шестокласниците за активното им участие, за показаните знания и умения. Урокът завърши с връчване грамоти на участниците.

Споделяне