Учениците Денислава Денева и Деян Атанасов от СУ “Любен Каравелов“ гр. Несебър с успешно представяне на националните олимпиади по история и цивилизации и география и икономика.

Десетокласничката Денислава Денева се представи отлично на областния кръг по история и цивилизации и е сред първите трима ученици класирани от област Бургас за национален кръг на олимпиадата. Той ще се проведе на 28-30 април 2023г. в гр. Свиленград. Тя ще се състезава с класирани ученици от над 15 училища в цялата страна. През тази учебна година ученичката участва в Националната програма на МОН в модул „Осигуряване на обучението на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади и състезания“. В съответствие с предвидената програма и под ръководството на своя преподавател Ваня Митева десетокласничката се обучава в допълнителни часове по история и цивилизации.

Денислава постигна голям успех и на олимпиадата по география и икономика  като на областния кръг в гр. Бургас е на второ място сред своите връстници.

Седмокласникът Деян Атанасов ще представи училището на национален кръг по география и икономика на 1-2 април в гр. Русе. Той постигна най-висок резултат на областния кръг в гр. Бургас като се класира втори в страната  с общ брой 196 точки и заслужено се класира на национален кръг.

Пожелаваме успех и достойно представяне на възпитаниците на нашето училище.

Споделяне