Илина Пикова с първо място на Български географски фестивал 2021

Илина Пикова – ученичка в 11 клас на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър се представи отлично на Българския географски фестивал 2021.

 В индивидуалното онлайн състезание за ученици тя изпревари своите връстници, постигайки отличен резултат от 181 т. на теста. Той и бе достатъчен за спечелването на първото място в оспорваната надпревара във възрастовата група на 11 клас.

         Българският географски фестивал е най-значимото събитие с образователен характер  в географския календар на България, осъществяващо връзка между образованието, науката, бизнеса и неправителствения сектор в областта на науките за Земята. През тази година Българският географски фестивал се проведе онлайн на 19-20 юни 2021 г. Негови главни съорганизатори са Географ БГ и Българското географско дружество.

         Отлично бе  представянето на Илина  и на олимпиадата по география и икономика през тази година. На проведения неотдавна Национален кръг на олимпиадата по география и икономика тя постигна оценка Отличен 5.50 във възрастовата група 11 – 12 клас. Успехът на Илина Пикова затвърждава  станалото вече добра традиция отлично представяне на олимпиадите по география и икономика на учениците от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър.

         Преподавател на Илина Пикова  в профилираната подготовка по география и икономика  е д-р Недялка Попова.

Споделяне