Национален пленер „Традиция, екология, творчество”

За 23-та поредна година СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив откри  Национален пленер „Традиция, екология, творчество”. Събитието се провежда по традиция всяка година, като през тази събра 69 участници от 12 училища.

В продължение на 4 дни, в периода 27.04 – 30.04.2024 г.,  едни от най-талантливите млади художници на България имаха възможността да опознаят и претворят в картините си различни кътчета от красотите и атмосферата на Пловдив.

На 30.04.2024 г. се състоя официалното откриване на изложбата в къща „Хиндлиян”, където в продължение на седмица, творбите на учениците ще доставят удоволствие на посетителите. Заедно с това, се проведе и награждаването на отличените творби в различни възрастови групи. Бяха връчени и специални награда от името на Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Пловдив, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пловдив, Дружество на пловдивските художници, Общински институт „Старинен Пловдив“ Plovdiv Old town /official/, печатница „Тафпринт“ и „Булекопак“.

Участие в пленера взеха и ученици от СУ,, Любен Каравелов‘‘, гр. Несебър  – Арина Тимофеева, Елица Маринова, Емилия Петрова и Петисия Янни, които са от професионалната паралелка ,,Рекламна графика‘‘. Арина Тимофеева се класира на трето място в категория  ,,Живопис‘‘.  Поздравления!

Споделяне