ЕКОУЧИЛИЩЕ

В началото на учебната 2023/2024 година, Средно училище „Любен Каравелов“ започна работа по Програма „Влез в зеления кръг. Бъдещето е в наши ръце“ на „Девин“ ЕАД и Българско движение „Син флаг“.
Основната цел на инициативата е мащабно въвеждане на екообразованието в България по методологията на световната програма „Екоучилища“.
За успешно изпълнените стъпки по Програмата, включването в „Часът на Devin“, както и активното ни участие в Global Action Days – 2024 на Фондацията за екологично образование (FEE), училището ни беше наградено с най-висшето отличие и международно признание за забележителни постижения – Зелен флаг.
Така СУ „Любен Каравелов“ става важна част от световното семейство на Екоучилищата, в което членуват 20 милиона ученици, 1.4 милиона учители от 59 000 училища от над 75 страни от цял свят.
Удоволетворени сме от постигнатите резултати и сме горди, че поставихме началото на екологичното мислене, поведение и култура у нашите ученици.
Благодарим на всики учители, ученици, родители и членове на Екокомитета, които се включиха в ЕКО инициативите и помогнаха за тяхното успешно изпълнение.
Вече с гордост можем да се наречем Екоучилище!
По този повод с учениците подготвихме кратко видео с дейностите от изминалата година.

#Екоучилища

#БългарскоДвижениеСинфлаг

#Девин

#ВлезвЗелениякръг

Линк към видеото – – > https://www.facebook.com/share/p/EFtdWuxpjATP2net/

Споделяне