Семейството – храм на любовта и подкрепата

Семействотo е най-доброто училище, което може да даде първите познания за ценности и добродетели. От векове предците ни са вярвали, че домът е свещено място, а семейството – най-голямата ценност в живота на човека. Единствено българите празнуваме 21 ноември, Въведение Богородично като Ден на християнското семейство.

По национална програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ 2023,  Модул 2 „Училище без агресия за сигурна училищна среда“, учениците от третите класове отбелязаха празника с различни дейности.

Учениците от 3д клас посетиха храм „Успение Богородично“ в старата част на град Несебър. Децата бяха запознати с традициите на християнското семейството и поздравиха служителите в храма със стихове и песен. Занятията продължиха с беседа “Семейството – храм на любовта и подкрепата”. Учениците бяха единодушни, че домът е там, където са любимите ни хора.

За да изразят своята благодарност, любов и емпатия към най – близките си, децата изработиха картички и родословни дървета, с които представиха своите семейства.

Споделяне